Historie

 

Kees van Hulst bezocht in 2002 zijn in Ierland wonende zoon Bob en luisterde met groot plezier naar de volksliederen die spontaan in de pubs werden aangeheven. “Ik dacht, zoiets wil ik ook “, vertelt Kees, “ik zing graag en hou van folk”.

“Ik heb Chris Hol erbij gevraagd” en zo ontstond mannenzanggroep The Lads, ( Chris, helaas ons veel te vroeg ontvallen, 25 Januari - 2011 ).

 

De jeugdige musicus Freddy van Maurik was vanaf het begin tot aan september 2013 onze muzikale leider en pianist en werd opgevolgd door de uit Nijmegen komende Dirk Pons bij wie de Ierse muziek diep in zijn hart zit.

Na drie mooie jaren kon Dirk door meerdere verplichtingen de leiding bij The Lads niet meer combineren en moesten The Lads op zoek naar een nieuwe dirigent.

Het stokje werd overgedragen aan Uschi Krawczyk die The Lads een jaar heeft gedirigeerd.

In seizoen 2017-2018 is de technische leiding tijdelijk overgenomen door Rem van Maurik, waarna in Ben Duitsman als dirigent The Lads is komen versterken.

 

The Lads zijn inmiddels uitgegroeid tot een 20 koppige zanggroep die meest Ierse volksliederen zingt.

 

De muzikale begeleiding bestaat uit Hans van Dinteren op basgitaar, contrabas en banjo; Ben van Nuland op gitaar en blues-harp en deze worden ritmisch bijgestaan door Ad kalkers met de trom en Rem van Maurik met de tamboerijn.

 

Met het eerste lustrum in 2007 gingen The Lads naar Dublin, waar als hoogtepunt een spontaan concert bij het beeld van Molly Malone. Tijdens het lied Cockels and Mussels  veroorzaakten The Lads een ware verkeerschaos. Een verkeersagent kwam onze kant uitlopen, niet om ons weg te sturen maar om te luisteren. De uitvoering van The Lads werd in Dublin bejubeld, en dat zegt wat !!

 

In 2020 gaan The Lads een groots evenement organiseren rond de viering van St Patrickday. Op zaterdag 21 maart zal de Rosmolen in Beneden Leeuwen het theater zijn waar dit evenement wordt gehouden. Nadere mededelingen volgen.....